ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР

На другој седници Скупштине Градске општине Врачар одржаној 10. септембра нови сазив одборника изабрао је извршне органе власти Општине Врачар за наредни четворогодиши мандат. Седници је присуствовало 55 одборника, од 63 одборника.

За председника Градске општине Врачар већином гласова изабран је проф. др Милан А. Недељковић са листе “АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ”, док ће функцију заменика председника у наредне четири године обављати Дејан Рибаћ, досадашњи члан Већа, такође са листе “АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ”.

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић, коме је ово други мандат – изабран је са 48 гласова. За заменика председника и чланове Већа такође је гласало 48 одборника.

На седници Скупштине општине, на предлог председника Недељковића изабрани су и чланови Већа Градске општине Врачар: Александар Бановић, Предраг Ђурић, Драги Лукић, Дарко Миленковић, Мирјана Митровић, Жељко Никчевић, Биљана Ракић, Срђан Стаменковић и Рајко Танасијевић.

У обраћању након избора новог руководства Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић захвалио се свим одборницима што су га предложили и изабрали, и истакао да ће у наредном периоду задатак бити наставак реализације свих пројеката који су у претходном мандату почели, као и почетак нових пројеката. Први човек Општине је најавио да ће ускоро бити расписан тендер за извођача радова на адаптацији анекса зграде Општине, који је Општина уступила Предшколској установи „Врачар“. „Очекујем да ће до маја месеца бити завршена адаптација и до тада ће 750 квадрата бити стављено у функцију, а око 200 малишана биће примљено у јаслице и вртић. Такође, очекујемо расписивање тендера за извођача радова на адаптацији две велике врачарске основне школе – ‘Свети Сава’ и ‘Владислав Рибникар’. Обезбеђен је новац за њихову реконструкцију и оне ће бити заврешене до почетка идуће године. То су две велике школе које су последње у плану за адаптацију, од укупно шест школа на нашој општини“, рекао је Недељковић.

Председник је најавио и да, након што су овлашћења са Града Београда пренета на општине, планиран почетак обнова фасада, улаза, кровова и лифтова. Он је истакао да Врачарци у последње четири године свакодневно упућују молбе да им се фасаде реновирају, као и да се поправе кровови, те да сада Општина има могућност да те захтеве реализује.

Говорећи о будућим пројектима председник Општине је најавио да је у плану изградња новог спортског центра на Врачару. „Град је реализацију овог пројекта подржао. Молба грађана је била да се на земљишту од 67 ари изгради отворен олимпијски базен са покретном куполом и мултифункционалном приземном двораном. План је да се ти радови заврше до 2022. године“, рекао је Недељковић и најавио да ће се наставити са реконструкцијом улица, током којих се адаптирају не само коловоз и тротоари, већ и сва инфраструктура испод коловоза – водоводна, канализациона и топловодна мрежа.

„Два велика магистрална правца ће бити урађена, на захтев великог броја грађана, то је део од Трга Славија, Макензијева улица, Цара Николаја и Жичке улице, а такође и део од Аутокоманде – Јужни булевар, Господара Вучића, све то Чингријине улице на Општини Звездара“.

Подсетио је да су гаражна места велики проблем на Врачару, те да је у плану да се у Скерлићевој улици обезбеди 300 паркинг места у подземној гаражи, као и испред Београдског драмског позоришта и испод Каленић пијаце. Председник је подсетио да Општина Врачар сваке године анкетира грађане о томе који су приоритени задаци и пројекти које треба спровести или реализовати.

На крају свог излагања председник је Врачарцима поручио да ће имати удобнији, безбеднији живот, да ће имати где да се рекреирају када се изгради спортски центар на Јужном булевару, да ће имати где да се прошетају, релаксирају, а својим сарадницима да ће све ове задатке заједно реализовати. „Врачарци имају одговорну власт која ће све што они траже у наредном периоду испунити“, закључио је Недељковић.

Скупштина је на седници донела Одлуку о потврђивању одлука Већа Градске општине Врачар донетих за време ванредног стања и Решење о именовању директора Установе Центар за образовање и културу „ Божидарац -1947“, Београд. На место директора именован је Владимир Кљајић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *