Упознајте Леонарда да Винчија са нама Дани европске баштине

Božidarac Digital вас позива у оквиру Дана европске баштине на онлине предавање о Леонарду да Винчију у среду, 16. септембра у 19х. Пријава у наставку.
Причаћемо о једном од најзначајнијих представника ренесансе.
Леонардо да Винчи као сликар, научник и проналазач, постао синоним за идеал „ренесансног човека” и као универзални геније. Незаобилазна тема ће нам бити и ренесанса –  доба стваралаштва, открића и изналажења нових решења. Ренесанса које је започела у Италији, тачније у Фиренци у 15. веку је трајала током 16. века са завршном фазом маниризма. Током периода препород односно ’’поновног рођења’’ обновљено је интересовање за класичну културу и ренесанса је дотакла све аспекте живота. Током предавања сазнаћете више о овом уметнику као и о добу у коме је живео и стварао. Предавач је историчарка уметности Јасна Јоксимовић.

Пријавите се на линку овде.
Подршка градска општина Врачар.
Дани европске баштине су најпознатији културни догађај у коме учествују грађани и грађанке широм Европе. Покренут 1985. године у Француској, програм је организован као заједничка иницијатива Савета Европе и Европске уније. Циљ је да се подигне свет о европском културном богатству, стимулише интересовање за европско културно наслеђе али и да се гради толерантно друштво које се супротставља расизму и ксенофобији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *