100 хиљада песника за промене на Врачару

Божидарац и инцијатива ”Београдски читач” Вас позивају на манифестацију “100.000 песника за промене” која се одржава у више од 100 земаља, 26. септембра са почетком у 12 часова у Чубурском парку. Неафирмисани млади песници се свуда у свету окупљају на исти дан и читају своје стихове. Догађај се реализује у оквиру Дана европске баштине на Врачару.
Покрет и акција “100 хиљада песника за промене” већ десет година славе снагу поезије и нарочито ангажоване поезије, са жељом да унапреди утицај песника и уметника на побољшање наше стварности, подстичући активну комуникацију кроз културну размену. Више на сајту овде.
Дани европске баштине су најпознатији културни догађај у коме учествују грађани и грађанке широм Европе. Покренут 1985. године у Француској, програм је организован као заједничка иницијатива Савета Европе и Европске уније. Циљ је да се подигне свет о европском културном богатству, стимулише интересовање за европско културно наслеђе али и да се гради толерантно друштво које се супротставља расизму и ксенофобији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *