ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ СЛИКА ЈЕЛЕНЕ БОКИЋ

Самостална изложба слика „Сан не долази на очи – графеме“ академске сликарке Јелене Бокић биће отворена у уторак, 13. октобра 2020. године у 19 часова у галеријском простору Градске општине Врачар, Његошева 77.

На изложби ће бити представљене слике из серијала насталих у последње две деценије. Фокус радова Јелене Бокић је бележење, колекционирање и преиспитивање савременог окружења у коме живи. Њена интересовања су обликована посредством разних друштвених улога које је искусила стицајем животних околности.

Јелена Бокић је дипломирала на Факултету ликовних уметности 2005. године на сликарском одсеку у класи професора Чедомира Васића. Последњих петнаест година, њено сликарско инересовање иницирано је интересовањем за далекоисточну калиграфију, знак и графизам у слици, и стога је усмерено на гестуралну апстракцију. Од 2011. године, члан је УЛУС-а у секцији Проширених медија. На УДК, Берлин била је у резиденцијалном статусу гостујућег студента 2006. године. Од 2002. године излаже у земљи и иностранству. Живи и ради у Београду.

Изложба ће бити отворена до 3. новембра 2220. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *