ДАН ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР – 14. ОКТОБАР

Градска општина Врачар обележила је празник Дана општине радно и у кругу својих запослених, сходно епидемиолошкој ситуацији, придржавајући се и поштујући све здравствене уредбе.

У обраћању медијима, председник Општине проф. др Милан А. Недељковић честитао је празник грађанима општине Врачар, поручивши им да ће Општина спровести све пројекте које је обећала. Пандемија вируса COVID 19 зауставила је расписивање тендера за извођаче радова, за реконструисање једне трећине општинске зграде, која је дата Предшколској установи „Врачар“ на десет година. Секретаријат за образовање преузео је обавезу да финансира овај пројекат, а конкурс ће изаћи почетком новембра ове године. У 700 квадрата општинске зграде биће јаслице и вртић, где ће се уселити наши малишани почетком наредне школске године.

Проф. др Милан А. Недељковић истакао је да се тендер чека и за предшколску установу од 1300 квадрата у Шуматовачкој улици, с обзиром на мањак предшколских установа и вртића, јер се изградио велики број стамбених зграда а самим тим повећао број становника на територији општине.

„Јако нам је битно“, нагласио је председник Општине, „да се заврше пројекти о уређењу Врачара. С обзиром да нам је Град Београд дао права да учествујемо у суфинансирању рестаурације свих фасада на Врачару, улаза, кровова, лифтова. Већ је урађено педесет пројеката за фасаде, али ће се са послом отпочети наредне године кад се заврше конкурси. Проблем је у пандемији која нас је доста зауставила у реализацији свих наших пројеката и активности.“

Идуће године кренуће рад на два магистрална правца, казао је председник Општине, које је Град Београд зацртао да се заврше до 2022. године. ГО Врачар ту суделује у процесу експропријације простора и зграда. Први правац ићи ће од Славије, Макензијеве, Цара Николаја и Жичке улице, а други правац је од Ауто-команде, Јужног булевара, Господара Вучића,Чингријине до Батутове улице.

До 2022. године треба да се заврши пројекат олимпијског базена са покретном куполом и приземном мултифункционалном спортском двораном, на Јужном булевару, где Општина у свом поседу има 67 квадрата. Овај пројекат спортског центра биће реализован са Градом Београдом.

Поводом обележавања Дана општине, председник Недељковић је, као и сваке године, уручио јубиларне награде запосленима у Управи Градске општине Врачар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *