ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА У ОБЛАСТИ КЕРАМИКЕ

Изложба „Непријатељски умрежене силе“ младих уметника у области керамике Милице Јосиповић и Уроша Огризовића отоврена је синоћ у галерији Градске општине Врачар. Свечаности је присуствовала члан Већа Градске општине Врачар Мирјана Митровић.

Након што је пожелела добродошлицу ауторима и посетиоцима изложбе Мирјана Митровић је истакла да галерија Општине Врачар представља својеврсни прозор за улазак у свет уметности и место где се покреће стваралачки изазов, али такође отвара могућности за размену идеја, дружење и нова пријатељства.

Концепт уметничког рада „Непријатељски умрежене силе“ Милице Јосиповић у мастер тези „умрежавање“ јесу структура и текстуре на керамичким површинама, док Урош Огризовић у свом раду „Одисеје зла“ приказује одређене митолошке сцене упоредо са социјалним проблемима и поремећајима модерног друштва кроз серију људских фигура. Управо због супротности теме млади уметници, у оквиру свог истраживачког рада на мастер студијама започињу серију скулптура. Овим скулптурама повезују стриктност текстуре са динамиком људских фигура. „Непријатељски умрежене силе“ представљају заједничко истраживање људског фундамента и његове структуре.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *