ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УРУЧИО 1500 МАСКИ ЗА НАЈСТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ

Градска општина Врачар наставља бригу о најстаријим суграђанима. У оквиру програма „DeveloPPP.de“ који реализује немачко Министарство за развој и привредну сарадњу (BMZ) у сарадњи са непрофитном развојном организацијом Sequa из Немачке, председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић уручио је данас „Удружењу пензионера Врачар“ донацију од 1500 заштитних маски. Уручивању донације присутвовали су и Дарко Николић, представник „DeveloPPP.de“ програма за Републику Србију, помоћник председника Општине Марко Никић, Слободан Ребић, председник Удружења пензионера Врачара, као и шеф Кабинета председника Општине Никола Јеленковић.

Председник Општине изразио је задовољство што је немачко Министарство за развој и привредну сарадњу заједно са организацијом Sequa препознало потребу наших сениора и донирало 1500 маски у време пандемије Covid-19. „Знамо да су маске потребне и да их треба носити како напољу тако и унутра и заједно са социјалним дистанцирањем док се не обезбеди вакцина, оне су нам један од најзначајнијих видова заштите. Свака маска значи здравље и живот једног човека, тако да 1500 маски ће наћи своје место код наших пензионера“, рекао је први човек Општине. Председник је истакао да је Општина Врачар у задњих осам месеци обезбедила велике количине маски и да ова донације представља велику корист и да ће за наше пензионере бити драгоцена. Такође се захвалио и представницима фирме што су дошли да уруче донацију коју је примио Слободан Ребић, председник Удружења пензионера Врачара.

Представник „DeveloPPP.de“ програма за Републику Србију Дарко Николић, истакао је да је задовољство сарађивати са Општином Врачар и да је ово био један од пројеката на коме је настављена међусобна сарадња. „Сматрамо да је општина Врачар која има 22,3% пензионера и са овом густином насељености била право место где треба донирати и трудићемо се да и даље наставимо са акцијама сличног типа“, истакао је Николић.

Председник Удружења пензионера се захвалио Општини Врачар и присутним донаторима и истакао да је ово значајна донација и да ће допринети заштити пензионера, као најосетљивијој категорији у овој ситуацији. Такође је напоменуо да су пензионери Врачара задовољни и да је Општина увек ту да брине о њима и излази им у сусрет кад год је то могуће.

Ово је још један од начина како општина Врачар доприноси заштити здравља и смањењу изложености осетљивијих група популације последицама и потенцијалној зарази током пандемије вируса Covid-19.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *