ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „НЕКИ ДРУГИ СВЕТ“

Изложба слика уметнице Марије Здравковић „Неки други свет“ отворена је синоћ у галерији Градске општине Врачар. У име домаћина изложбу је свечано отворила члан Већа Мирјана Митровић.

Уз поштовање свих eпидемиолошких мера Градска општина Врачар наставља са изложбеним активностима, указујући на значај одржавања изложбеног живота и других уметничких активности.

„Уметност мора да живи и у кризним временима, да нам диже морал и даје наду за будућност. Слике на којима су предивни мотиви природе, подсећају нас на нови животни циклус, ново буђење природе након зиме и животних криза“, изјавила је члан Већа Мирјана Митровић.

Говорећи о изложби ауторка Марија Здравковић је истакла да је највише занима структура природе и њен начин изградње који се временом мења. „У свом истраживању почињем са облицима природе. Последње слике које сам урадила су на граници са имагинарним. Инспирисали су ме појединачни цветни облици које слободно компонујем са јаком линијом која даје специфичан смер слике. Волим да одем у природу, где могу да посматрам дрвеће, биљке, време, небо и да будем у тишини. Мој рад је стална потрага за најбољим начином тумачења идеја које имам о себи и свету у којем живим“, закључила је уметница.

Марија Здравковић се у поставци „Неки други свет“ бави темом „Време“. Неке слике су направљене посматрањем животног циклуса једног цвета, а композиције је формирала вођена интуицијом. Свако дело креирано је јединствено и повезано је са местом у којем уметница тренутно живи. Идеја ауторке је да створи безвремену димензију, атмосферу потпуног одсуства, духовну зону, поновну везу са природом, атмосферу мира у којој човек може да зарони и заборави на материјални свет, бар на тренутак.

Изложба траје до 13. децембра 2020. године. Марија Здравковић рођена је у Београду 1980. године. Дипломирала је 2010. године на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек Сликарство, у класи проф. С. Роксандића. Члан је УЛУС-а од 2011. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *