ОДРЖАН ПРВИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ШВЕДСКОГ ГРАДА БОРОС

У оквиру почетне фазе успостављања партнерства са градом Борос,одржан је састанак са шведским политичарима и члановима Већа. Испред Градске општине Врачар пристуствовали су чланови Већа Мирјана Митровић и Дарко Миленковић и шеф Одсека за пројекта и Координатор Канцеларије за особе са инвалидитетом, Ирена Лакобрија Делић.

Тема састанка било је представљање рада и активности града Бораса и општине Врачар у вези са особама са инвалидитетом, њиховим положајем у заједници, као и у вези са питањем приступачности и примене универзалног дозајна. Фокус сарадње јесте унапређење приступачности, што ће и бити инкорпорирано у будући заједнички пројекат.

На састанку су учествовали испред Сталне конференције градова и општине Александра Вукмировић, Слободан Миливојевић и Клара Даниловић, док је испред шведске асоцијације локалних самоуправа и региона присутвовао Пол Диксеијус. Испред Међународног Центра за локалну демократију, који је и покровитељ успостављања међуопштинског партнерства, учествовао је Јоел Лорен.

Успостављање сарадње је од великог значаја за Градску општину Врачар и њене суграђане, имајући у виду искуство и знања које ће шведске колеге поделити и тиме унапредити рад општине у циљу боље приступачности услуга и информација за све.
Техничко-организациону подршку за оржавање састанка, пружила је Стална конференција градова и општина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *