ОБИЛАЗАК КОЛ ЦЕНТРА ОПШТИНЕ

Заменик градоначелника Града Београда Горан Весић, секретар за социјалну заштиту Града Београда Наташа Станисављевић и заменик председника Градске општине Врачар Дејан Рибаћ обишли су кол центар Градске општине Врачар који од јутрос комуницира са најстаријим Врачарцима како би им се помогло при регистрацији за вакцинацију.

„Данас почиње са радом 17 општинских центара у којима ћемо позивати сениоре како би им помогли да се вакцинишу. Република Србија је захваљујући председнику Александру Вучићу током ове недеље обезбедила преко милион и триста доза вакцина, и ми смо једина земља, у овом делу Европе, која је почела масовну имунизацију“, истакао је заменик градоначелника и додао да ће волонтери општинских кол центара позивати сениоре и питати да ли им је потребна помоћ при регистрацији за вакцинацију, а затим и да ли им је потребан превоз уколико су се регистровали.

Горан Весић је истакао да неће сви сениори знати да се региструју и да је циљ ове акције да се најстаријим суграђанима помогне да се региструју уколико то желе. „Ми им нећемо давати било каква медицинска објашњења, нећемо их убеђивати да ли да се вакцинишу или не – на њима је одлука, али уколико желе на нама је да им помогнемо да се региструју. Уколико су се регистровали сами или уз нашу помоћ, ми ћемо се потрудити да им помогнемо, посебно ако су непокретни или теже покретни да се превезу до места где ће се вршити вакцинација. Желимо да на тај начин дамо свој допринос, као локална самоуправа да се што више најстаријих Београђана и Београђанки вакцинише“, истакао је Весић.

Према речима заменика градоначелника у току је вакцинација старији од 75 година, након тога следи вакцинација старијих од 65 година и хроничних болесника, а затим, према плановима Министарства здравља, и свих осталих група становништва. Горан Весић је нагласио да ће од данас у Београду радити 1.000 волонтера у 17 општинских центара и он се истовремено захвалио свим волонтерима на издвојеном времену како би помогли да се наши суграђани вакцинишу и да они заиста буду заштићени.

„Врачар је специфична средина, кренули смо одавде зато што је ово најбоље уређени кол центар. Проблем су веће општине, негде где треба да се путује из неког села до дома здравља и на нама је да помогнемо да ти људи случајно не остану невакцинисани зато што нису имали превоз или нису знали како да се пријаве или им нико није помогао да то ураде.“, закључио је Весић и позвао све Београђане и Београђанке да се вакцинишу, јер је вакцинација једини начин да завршимо ову битку са короном.

Секретар за социјалну заштиту Града Београда Наташа Станисављевић, која је уједно и координатор ове активности истакла је да је радно време свих кол центара од 8 до 16 часова, а по потреби ће бити и продужено. „Важно је да истакнем да је ово подршка Влади Републике Србије када је у питању пријављивање заинтересованости за имунизацију грађана. Ту смо да помогнемо нашим суграђанима на који начин могу да се пријаве за имунизацију и наравно уколико им је потребан превоз. Град Београд ће помоћи свим најстаријим суграђанима, поготову онима који су теже покретни или непокретни, јер нећемо да дозволимо да у ово хладно време било ко од сениора, који је исказао жељу да прими вакцину не прими зато што не може да стигне до места вакцинације“, истакла је градски секретар за социјалну заштиту и додала да је Град Београд понудио Министарству здравља 17 пунктова за имунизацију са жељом да помогне и подржи овај веома важан процес.

Заменик председника Градске општине Врачар Дејан Рибаћ истакао је да тренутно у кол центру ради 12 волонтера и да ће Градска општина Врачар, уколико буде потребе, обезбедити додатне волотере. „Жеља нам је да кроз ову акцију помогнемо да се што више грађана на нашој Општини вакцинише“, истакао је Дејан Рибаћ.

Обиласку кол центра присуствовали су и начелник Управе Градске општине Врачар Гордана Баста, помоћним председника Општине Врачар Марко Никић и шеф Кабинета председника Општине Никола Јеленковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *