СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ОПШТИНСКЕ СЛАВЕ

Свечаним чином пресецања славског колача и паљењем свеће Градска општина Врачар прославила је своју крсну славу – Свети Сава. Домаћин Славе био је председник Општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић, а обред резања славског колача служио је протојереј Храма Светог Саве Ненад Јовановић, који је заједно са руководством Општине преломио славски колач и честитао Славу. Свечаност је уз поштовање свих епидемиолошких мера против ширења вируса COVID – 19 одржана у свечаној сали Општине.

Свечаности су поред првог човека Општине присуствовали и заменик председник Општине Врачар Дејан Рибаћ, начелник Управе Општине Врачар Гордана Баста, као и чланови Већа и помоћници председника Општине.

У обраћању присутнима протојереј ненад Јовановић је истакао да је Општина Врачар битна и за Београд, и за Храм Светог Саве и за све нас. „Желим да Господ чује све наше молитве које му приносимо, да чува све оне који живе не само на територији ове општине, већ и све људе добре воље. Вама желим да бринете о свим људима који су вама дали поверење, и да заједно радимо у славу Божју и Светога Саве. Нека је срећна слава, живи, здрави, благословени били и много година заједно да славимо“, закључио је протојереј.

Домаћин славе се обратио гостима поздравивши присутне и истакао да се по пети пут руководство окупља у истом тиму. „Јако је важно и да се окупимо у времену пандемије и несреће за цео свет. Србија се добро организовала и мислим да ћемо врло брзо и први да изађемо из ове ситуације, захваљујући напорима председника Републике Србије Александра Вучића“, истакао је председник Недељковић.

Говорећи о планови за ову годину први човек Општине је најавио почетак реконструкције дела зграде, као и да је расписан тендер за урбанистички пројекат и издавање грађевинске дозволе за изградњу спортског центра на Јужном булевару. „Ревитализовали смо спортски центар ‘Мирко Сандић’, јер нам је изузетно важно да имамо два велика спортска центра на Врачару. Такође, креће са са реконструкцијом многих саобраћајница на Врачару. Ово су пројекти који су у реализацији и свака ствар која се на овој малој општини уради представља велику ствар. Свима честитам Славу, пуно здравља, благостања и среће вам желим“, закључио је председник Општине.

Поводом обележавања Славе у холу Градске општине Врачар постављена је изложба радова врачарских ученика на тему Светог Саве. Изложба је реализована у сарадњи са удружењем „Пријатељи деце Врачара“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *